torstai 16. tammikuuta 2014

Alussa oli vyyhti, lopussa kaksi kerää.

Tilasin Ebay.com kautta maailmalta langankerijän. Ajattelin ettei ole hinnalla pilattu kun maksoi n. 11 €... 

Enpä suuria odottanutkaan, mutta yllätti ihan positiivisesti. Vironvilla muuntui vyyhdistä keriksi, niin kuin kuuluukin. 

Entinen kerijäni, jonka ostin jo alunperin rikkinäisenä, sanoi sopimuksen irti ja siksi päätin hankkia uuden. Vaikken kovin paljoa vyyhtilankoja osta, niin vyyhdinpuut ja kerijä helpottavat lankojen kerimistä paljon.  

Kerijä on kiinalainen ja muovia pääosin. Tärkeimmät osat metallia. Suomessa ei tahdo saada kerijää kuin lataamalla n. 50 € tiskiin. Katsoin myös Tallinnassa KangaDzungelista ja siellä hinta oli 39,90 €. En usko, että uusi kerijäni kestää läheskään yhtä kauaa kuin parempilaatuiset. Käyttöni on kuitenkin niin vähäistä, että uskon että se kestää omat tarpeeni.

Tallinnasta Liann Löngad -liikkeestä ostettua Viron villaa.
Virittelin puut ja kerijän keittiön pöydälle, jossa vyyhdinpuut mahtuvat pyörimään vapaasti.
Lopputuloksena sain kaksi kerää, tosin eri kokoisia. Kerijässä on irroitettava osa, joka helpottaa kerän painon mittaamista. Eli pöydällä oleva tötterö on irroitettava ja se liitetään harmaaseen rattaaseen. Kerän voi siis punnita helposti irroittamalla kerä sen tötterön kanssa ja vähentämällä tötterön painon. Edellyttää tietysti, että muistaa mitata vyyhdin painon ennen kerimisen aloittamista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti